Hoe kunnen medewerkers beschermd worden tegen grensoverschrijdend gedrag?

16 september 2023

Het ene schandaal is nog niet uit de media verdwenen of het andere dient zich alweer aan.

Ik kan geen social mediakanaal openen of ik word geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag. Inmiddels ben ik op een punt gekomen dat erkenning niet meer voldoende is. Oftewel actie in de taxi. Vooruit met de geit. Gas op die lolly.

Want leiden die gesprekken aan alle talkshowtafels maar eens tot het inzicht waar die medewerkers hun verhaal mogen delen. Waar ík mijn verhaal mag delen. Maar dan wel op een plek wat veilig genoeg voelt. Ik merk dat ik op zoek ben naar een instantie waar onafhankelijke mensen met beslissingsbevoegdheid het verschil kunnen maken. Het is tijd voor een autoriteit.

Mijn verhaal is niet uniek. Ik ben me bewust dat er in meerdere sectoren iets misgaat. Als klokkenluider ben ik eerder afgestraft, maar nu hoop ik geprezen te worden. Ik strijd voor toekomstige werknemers die het gevecht niet meer hoeven aan te gaan. De volgende generatie mag hier niet meer de dupe van zijn. Zelfs mensen die zorgen voor een onveilige werkvloer zullen toch genoeg van hun kinderen houden dat ze dat ook nastreven? Mooi! Hebben we in ieder geval iets gemeen.

© Manouck Kwakernaat

Schrijfster, evenementenplanner, casinoverbeteraar, pionier en gastspreker.

nl_NLNederlands